Menu
Loading…

Dobrodošlica i uvodna riječ predsjednice Programskog odbora

Poštovane kolegice i poštovani kolege,

godišnja konferencija Hrvatskoga psihološkog društva već je tradicionalno okupljanje hrvatskih psihologa. Ove mi je godine dano povjerenje i ukazana čast da budem predsjednica Programskog odbora 28. godišnje konferencije hrvatskih psihologa, koja će se održati virtualno od 10. do 13. studenoga 2021. godine, a koja je po mnogočemu drugačija s obzirom na okolnosti u kojima svi trenutno živimo.

Središnja je tema Konferencije Izazovi suvremenoga života: Kako psiholozi mogu pomoći?. Kada smo razmišljali o naslovu godišnje konferencije nismo ni slutili koje izazove nam 2020. i 2021. godina nose. Jedan od najvećih izazova je pandemija bolesti COVID-19 s kojom se suočava cijeli svijet. Osim toga, mnoge su kolegice i kolege osjetili posljedice potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu te Sisačko-moslavačku županiju. Iseljavanje, migracije, nesigurnost, očuvanje zdravlja, kvalitetno obrazovanje, klimatske promjene, izloženost nasilju, utjecaj medija, starenje, promjene u obitelji samo su još neke od tema koje nas, izravno ili neizravno, dotiču. Sa sigurnošću možemo reći da smo privatno i profesionalno svakodnevno izloženi izazovima koji su brojni, dinamični i kompleksni.

Ova aktualna tema otvara brojna pitanja iz različitih područja psihologije, pa vjerujemo da će kolegice i kolege kako iz prakse, tako i iz akademske zajednice prepoznati temu Konferencije u području svoga profesionalnog interesa i sudjelovati na Konferenciji u ovim nesigurnim vremenima.

Prof. dr. sc. Marina Ajduković, prof. dr. sc. Peter Kuppens, izv. prof. dr. sc. Borja Martinović, izv. prof. dr. sc. Irena Burić i doc. dr. sc. Bruna Profaca pozvani su predavači koji će svojim bogatim znanstvenim i stručnim iskustvima zasigurno privući pozornost kako struke, tako i šire javnosti.

Neka i ovogodišnja konferencija hrvatskih psihologa bude mjesto okupljanja velikoga broja kolegica i kolega psihologa, ali i stručnjakinja i stručnjaka iz drugih srodnih područja s ciljem višedisciplinarnih konstruktivnih rasprava o izazovima suvremenog života i kako se s njima što učinkovitije nositi.

Stoga pozivamo sve zainteresirane sudionike psihologijskih i drugih struka da svojim usmenim izlaganjima, simpozijima, okruglim stolovima, radionicama ili prezentacijama postera pridonesu što bogatijem i raznovrsnijem programu Konferencije.

Srdačno Vas pozdravljam u ime Programskoga odbora 28. godišnje konferencije hrvatskih psihologa!

izv. prof. dr. sc. Barbara Kalebić Maglica,

predsjednica Programskoga odbora 28GKHP

na vrh članka
Organizator - Hrvatsko psihološko društvo
Koncept & izrada Kom@ Dig[IT]alna agencija 2021 © Hrvatsko psihološko društvo. Sva prava pridržana.
logo