Menu
Loading…

Dobrodošlica i poziv predsjednice Organizacijskog odbora

Poštovane kolegice i kolege,
 
organizacija 28. godišnje konferencije hrvatskih psihologa zahtjeva, zbog poznatih razloga, promjenu načina na koji smo organizirali prethodnih 27 konferencija. Bilo je tu putovanja na neko zanimljivo i možda nepoznato mjesto, druženja sa psiholozima županijskog ili gradskog društva psihologa, domjenak dobrodošlice, susreti s kolegama koje nismo sreli još od studentskih dana, potraga za rasporedom događanja i dvoranom u kojoj su predavanja, ljutnja na organizatora koji je u istom terminu predvidio dva ili tri predavanja koja nas zanimaju, priprema predavanja, radionice ili okruglog stola koje smo prijavili i stres zbog toga koliko će ljudi doći i hoće li sve biti kako smo planirali, kava u pauzi, izlet, svečana večera s plesom…
 
Svega toga ove godine neće biti, jer konferenciju ćemo organizirati u virtualnom, online svijetu. Nadamo se da će bar otvaranje 28. GKHP i dodjela nagrada Hrvatskog psihološkog društva (Zlatni grb i Marulić: Fiat Psychologia) biti „uživo“ ali to još uvijek ne možemo sa sigurnošću potvrditi. Konferencija se održava od 10. do 13. studenog 2021., a čini se da virusi vole biti zimi u zatvorenim prostorima, pa je online konferencija jedini način kako ih možemo izbjeći, do trenutka kada procijepljenost stanovništva bude takva da nam omogući kretanje, putovanje i druženje.
 
Ali, virtualna konferencija predstavlja i jedinstvenu mogućnost i dostupnost sudjelovanja na konferenciji baš svakom psihologu i psihologinji, uz uvjet da ima internetsku vezu. Aktivno sudjelovanje znači opušteni prikaz prezentacije iz vlastitog ureda ili sobe, pasivno sudjelovanje znači da možemo ulaziti iz jedne u drugu virtualnu „sobu“ i pratiti sve što nas zanima. Organizacijski odbor nastojat će odgovoriti na „izazove suvremenog života“ i omogućiti vam ulazak u virtualni svijet 28. godišnje konferencije psihologa, prihvaćajući sve prednosti ovakvog načina komunikacije ali i s nadom da će konferencija 2022. biti u nekom od gradova ili mjesta na moru ili u unutrašnjosti Lijepe Naše, nije važno gdje.
 
Predsjednica OO 28GKHP
Ljiljana Mikuš
na vrh članka
Organizator - Hrvatsko psihološko društvo
Koncept & izrada Kom@ Dig[IT]alna agencija 2021 © Hrvatsko psihološko društvo. Sva prava pridržana.
logo